امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

روند تحولات شهرنشینی در ادوار تاریخی

روند تحولات شهرنشینی در ادوار تاریخی دسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: 79 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 22

ظهور شهر به عنوان یك پدیده سازمان یافته اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مشروط به فراهم شدن شرایط و مقدماتی است كه در حدود ده هزار سال پیش و مقارن با دوران نوسنگی و آشنایی انسا ن ها با كشاورزی و به تبع آن كند شدن آهنگ كوچ و نیمه یكجانشینی انسان ها همراه بود سكونتگاه هایی كه در زمین های حاصلخیز كشاورزی و در بستر رودخانه ها به وجود آمدند، اولین سكونتگاه ها

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

مقدمه

عده ایی از مردم شناسان در خصوص منشاء و خاستگاه شهرها معتقدند كه اولین هسته شهر دركنار و بین رودهایی مانند بین النهرین و مكان ملاقات قبایل و اقوام برای اجرای بعضی از مراسم و شعایر و یا قبرستا ن ها شكل گرفته است . بعضی از این آثار در دوره دیرینه سنگی دیده می شود، اما در این دوره هنوز زمینه مساعد برای رشد شهر پدید نیامده است . در دوره دیرینه سنگی انسان مشغول شكار و جمع آوری خوراك است . در نتیجه از یك طرف به زمین های وسیع نیازدارد و از طرف دیگر شانس و حادثه نقش مهمی در تامین معاش او دارند. انسان در این دوره روزی جشن می گیرد و روزی گرسنه می ماند . اولین شرایط برای پیدایش غذای كافی در دوره میان سنگی فراهم می شود ( 15000 سال پیش ) ، یعنی آغاز پیدایش كشاورزی، اهلی كردن حیوانات و اسكان یافتن انسان در مكا نهایی به شكل روستاها.

1. شهرهای باستان

باستان شناسان خاستگاه نخستین شهرها را در منطقه بین النهرین می دانند، شهرهایی مانند ” ارید “ ، ” لارك“ ، ” ادوك“ و ” بابل“ كه هركدام جمعیتی بین ده تا بیست هزار نفر داشته است شهرهایی با مراكز تجاری و مبادلاتی و ساختار نسبتا پیشرفته و مشتمل بر دژ و معبد . در این شهرها محل سكونت اعیان نزدیك هسته مركزی بوده و هرچه از مركز به بیرون حركت كنیم منطقه های مسكونی طبقات پایین تر را می بینیم . در شهرهای باستان برخلاف شهرهای مدرن هر چه به هسته مركزی شهر نزدی ك تر شویم رفاه و امنیت بیشتری وجود دارد و هرچه به سوی دروازه ها پیش برویم میزان رفاه و امنیت كمتر است. وسعت شهرهای باستانی در مقایسه با شهرهای امروز بسیار كم بوده و شاید مساحتی نزدیك به یك محله امروزی را داشته است. 

به طور مثال:

شهرهای بین النهرین: بابل قبل از این كه توسط ایرانی ها فتح شود دیواری در حدود یازده میل داشته است. بابل شهری در دو طرف رود با ابعاد 1/5*2/5 كیلومتر بوده كه پلی دو بخش آن را به یكدیگر وصل می كرد و دو دیوارها با خندقی از هم جدا می شدند: شهری كه به وسیله بخت النصر دچار تحولات و پیشرف تهای عظیمی شد.

قیمت فایل فقط 16,900 تومان

خرید

برچسب ها : تحولات شهرنشینی شهرهای باستان , شهرهای قرون وسطایی , شهرهای قبل از انقلاب صنعتی شهرها در روند انقلاب صنعتی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر